Stedelijk Integraal Team
We zien dat steeds meer mensen met psychische kwetsbaarheid zelfstandig in de wijk wonen. Het is van belang dat deze mensen op een goede manier zelfstandig kunnen wonen en overlast wordt voorkomen. Een Stedelijk Integraal Team, waarin meerdere partijen samenwerken, moet zorgen voor een effectieve aanpak voor inwoners van Lelystad met complexere psychische problematiek.
Hoe ziet de samenwerking er uit?
Woonzorg Flevoland, Kwintes, GGD Flevoland, GGz Centraal, Politie, Centrada, Triade, Amethist en het Leger des Heils nemen deel aan dit team. Vanuit elke organisatie neemt een professional deel aan het Stedelijk Integraal Team. Het team functioneert als een netwerk, komt één keer in de twee weken bij elkaar en behandelt ingebrachte casuïstiek met de partners die bij de casus betrokken zijn. Het Stedelijk Integraal Team stemt interventies op elkaar af en is adviserend naar de inbrenger. Daarnaast wordt de voortgang van de casus gemonitord en wordt er opgeschaald naar de gemeente, de PersoonsGerichte Aanpak (PGA) of andere organisaties als dat nodig is.
Welke casuïstiek kan worden ingebracht?
Het Stedelijk Integraal Team functioneert als een opschalingsmodel als een casus in de reguliere route vast dreigt te lopen of een casus erg complex is. Het gaat hierbij om inwoners met psychosociale problematiek, waarbij er
- zorgen zijn op meerdere levensgebieden;
- meerdere partijen betrokken zijn en
- escalatie/ernstige achteruitgang of maatschappelijke teloorgang dreigt.
Hoe kunt u een casus inbrengen?
Het inbrengen van een casus verloopt via de professionals die deelnemen aan het Stedelijk Integraal Team.
Vragen?
Voor vragen kan contact worden opgenomen via het e-mailadres PGA@lelystad.nl.