Wijkaanpak Jol
De gemeente is in 2015 gestart met de voorbereidingen voor het groot onderhoud in uw woonomgeving. Bij groot onderhoud wordt uw directe woonomgeving aangepast aan de huidige richtlijnen en normen. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld wegbreedte, materiaalgebruik, verzakkingen van de straat, parkeren, groen, riolering, verlichting en de inzamelplekken van het huisvuil. Als het groot onderhoud is afgerond, kan de openbare ruimte weer jaren mee
Wijkaanpak groot onderhoud Jol
De gemeente is in 2015 gestart met de voorbereidingen voor het groot onderhoud in uw woonomgeving. Bij groot onderhoud wordt uw directe woonomgeving aangepast aan de huidige richtlijnen en normen. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld wegbreedte, materiaalgebruik, verzakkingen van de straat, parkeren, groen, riolering, verlichting en de inzamelplekken van het huisvuil. Als het groot onderhoud is afgerond, kan de openbare ruimte weer jaren mee.
Het grootonderhoud maakt deel uit van de totale wijkaanpak. Hierbij willen wij in samenwerking met Centrada en andere partners zo veel mogelijk efficiënt en praktisch aansluiten bij de aanpak van het privé gebied, waar ook het erfafscheidingsproject onder valt. Verder wordt ook aandacht gegeven aan de sociale aspecten met als doel de algehele leefbaarheid te verbeteren.
Planning en vervolgtraject wijkaanpak Jol
Bijgaand de planning, faseringskaartje groot onderhoud en informatie over het vervolgtraject van het grootonderhoud ten behoeve van wijkaanpak Jol.
Erfafscheidingenproject en randvoorwaarden
Niet in alle wijkdelen van de Jol zal het erfafscheiding project worden ingezet. Dit zal per wijkdeel of hofje worden bepaald en is afhankelijk van wat de bewoners zelf willen, de huur of koop situatie en de beschikbare middelen van bewoners enerzijds en anderzijds betrokken organisaties.
Voor de huurders geldt algemeen dat de nieuwe erfafscheidingen worden betaald door Centrada. Kopers die zelf het initiatief nemen en graag mee willen doen aan een gezamenlijke aanpak, kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van de gemeente. Deze vergoeding bedraagt maximaal 50% van de kosten. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten de bewoners gezamenlijk een plan uitwerken en duidelijk aangeven welke bijdrage zij zelf leveren aan het initiatief. Vervolgens kunnen zij hun gezamenlijke aanvraag indienen via Mensen Maken de Buurt, waarmee de gemeente initiatieven ondersteunt die bijdragen aan een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren. De bewonersconsulent van gemeente Lelystad kan de kopers ondersteunen bij het doen van de aanvraag. De Kluswinkel kan na de aanvraag eventueel een ondersteunende rol spelen.
Mensen maken de buurt
Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren. Meer informatie vindt u op www.mensenmakendebuurt.nl