Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over deelname aan (de onderzoeken van) het LelyStadsPanel? Mogelijk staat het antwoord hieronder.
Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar lelystadspanel@lelystad.nl. Dan helpen wij je verder.
Waarom zou ik me aanmelden voor het LelyStadsPanel? Contentblok dichtgeklapt
Gemeente Lelystad wil dat zoveel mogelijk inwoners meedoen met het LelyStadsPanel. Dan kunnen we het beste meten wat de inwoners van Lelystad willen. De uitkomsten van de onderzoeken gebruiken we om beslissingen te maken over de stad.
Welke gegevens moet ik invullen om mee te doen? Contentblok dichtgeklapt
Dit zijn de gegevens die we vragen:
- e-mailadres*
- voorletters*
- achternaam*
- geslacht*
- geboortedatum*
- adres en postcode*
- mobiele telefoonnummer
- opleidingsniveau*
- inkomensklasse huishoudeninkomen
*Verplicht voor deelname aan het LelyStadsPanel.
Jouw e-mailadres gebruiken we alleen om je uit te nodigen voor onderzoeken.
Hoe pas ik mijn gegevens aan? Contentblok dichtgeklapt
Jouw persoonlijke gegevens zijn niet gekoppeld aan de Basisregistratie Personen (BRP). Wij worden dus niet geïnformeerd over wijzigingen, zoals je naam of adres.
- Is er iets veranderd in je situatie? Log in en pas je gegevens aan.
- Woon je na een verhuizing niet meer in Lelystad? Mail dan naar lelystadspanel@lelystad.nl. Noem in de e-mail je (achter)naam en adres. Een medewerker van het datateam verwijdert je gegevens.
Hoe zit het met privacy? Contentblok dichtgeklapt
Voordat je je inschrijft, vragen wij je akkoord te gaan met het gebruiken van jouw gegevens voor onderzoek. Zonder deze toestemming kun je niet meedoen. Hieronder lees je hoe wij jouw gegevens gebruiken.
- Alleen de onderzoekers van het datateam van de gemeente Lelystad hebben toegang tot je persoonlijke gegevens.
- Jouw persoonlijke gegevens worden nooit gedeeld met anderen, ook niet binnen de gemeente Lelystad.
- De antwoorden die je geeft, worden alleen anoniem gebruikt, bijvoorbeeld om uitspraken te doen over groepen. Een voorbeeld: ‘Van de inwoners waardeert 30% het groen in de stad’.
- De onderzoekers van het datateam werken volgens de integriteitscode voor statistisch- en data-analytics onderzoek. Deze code is opgesteld door de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek, de Vereniging voor Beleidsonderzoek en de Marktonderzoek Associatie. Deze integriteitscode omschrijft de regels van onderzoek en de rechten van mensen die meedoen aan onderzoek. Dit document geeft ook de minimale maatregelen voor beveiliging van onderzoeksgegevens aan. Tot slot worden hierin de aanpak en de voorwaarden voor het goed bewaren van gegevens beschreven.
Ik wil stoppen. Wat moet ik doen? Contentblok dichtgeklapt
Wil je niet langer meedoen? Stuur dan een mail naar lelystadspanel@lelystad.nl. Noem in de e-mail je (achter)naam en adres. Een medewerker van het datateam verwijdert dan je gegevens.
Waarom doet de gemeente Lelystad aan onderzoek? Contentblok dichtgeklapt
De meeste onderzoeken onder het LelyStadsPanel gaan over onderwerpen die het college van Lelystad wil onderzoeken. De uitkomsten van de onderzoeken helpen bij het maken van beleidskeuzes door de gemeente. Door de onderzoeken te houden zorgen we dat de aanpak aansluit bij de wensen van de inwoners.
Moet ik alle vragen invullen? Contentblok dichtgeklapt
Je bent niets verplicht, maar voor onderzoek kunnen we alleen compleet ingevulde vragenlijsten gebruiken. Wanneer je maar een deel van de vragen invult, kunnen wij je antwoorden niet meenemen in de resultaten.
Moet ik aan alle onderzoeken meedoen? Contentblok dichtgeklapt
Meedoen is vrijwillig. Bij elk onderzoek bepaal je of je meedoet of niet.
Tot wanneer kan ik de vragenlijst invullen? Contentblok dichtgeklapt
Tot de sluitingsdatum die in de uitnodiging staat, kun je zelf bepalen op welk moment je de vragen invult. Als de link niet meer werkt, is het onderzoek afgesloten en kun je niet meer meedoen.
Ik weet niets van het onderwerp. Heeft het zin als ik de vragenlijst invul? Contentblok dichtgeklapt
Voor iedere vragenlijst die je ontvangt is je mening belangrijk, ook als je weinig of niets van het onderwerp weet. De onderzoeken worden gebruikt voor beleidsstukken. Hiervoor is het ook belangrijk om te weten hoe bekend inwoners met het onderwerp zijn.
Wat gebeurt er met mijn ingevulde vragenlijst? Contentblok dichtgeklapt
Het datateam van de gemeente Lelystad verzamelt de ingevulde vragenlijsten en analyseert de antwoorden. De resultaten komen in een rapport. Samen met de opdrachtgever, meestal de beleidsafdeling van de gemeente, bekijken we of de uitkomsten reden zijn om bestaand beleid aan te passen of nieuw beleid te maken. Zodra duidelijk is wat de gevolgen zijn voor het beleid, delen we de rapportage op de pagina met onderzoeksresultaten.
Tijdens het invullen van de online vragenlijst krijg ik foutmeldingen. Wat moet ik doen? Contentblok dichtgeklapt
Krijg je tijdens het invullen van een vragenlijst een foutmelding en kom je niet verder? Mail dan naar lelystadspanel@lelystad.nl. Beschrijf in de e-mail je probleem, dan helpt iemand van het datateam je verder.
Tijdens het invullen van de vragenlijst heb ik het onderzoek weggeklikt. Wat is er met mijn antwoorden gebeurd? Contentblok dichtgeklapt
De antwoorden die je hebt ingevuld, zijn opgeslagen. Als je de vragenlijst weer opent via dezelfde link, kom je weer op de pagina waar je gebleven bent. Je kunt de vragenlijst dan verder afmaken. Alleen compleet afgeronde vragenlijsten kunnen we gebruiken voor onderzoek.
Ik heb een uitkering. Moet ik mijn gewonnen prijs doorgeven aan de uitkeringsinstantie? Contentblok dichtgeklapt
Nee, deze kleinere prijzen zijn belastingvrij en hoef je niet te melden.